25.3.06

fontexplorer X


Goed nieuws voor al die mensen die zitten te rommelen met hun fontbeheerprogramma's als Suitcase of FontAgentPro! Er is sinds enige tijd een gratis(!) programma verkrijgbaar via LinoType. Ik gebruik het nu een paar weken en ik heb al veel voordelen ontdekt.

Wat als eerste opvalt is dat je Mac veel sneller opstart en afsluit dan met bijvoorbeeld Suitcase. Eigenlijk is dit al reden genoeg om het te proberen. Verder is de interface erg overzichtelijk en is gebruik van het programma bijna instinctief. Ook eventuele fontconflicten zijn simpel op te lossen. Zelfs aan de auto-activering is gedacht; plug-ins voor Illustrator, QuarkXPress en InDesign werken allemaal als een zonnetje.

Nadelen? Ik heb ze nog niet kunnen ontdekken. 't Is wat werk om al je fonts gestructureerd opnieuw in het programma te laden, al kan dat eventueel automatisch. Dat wil zeggen als je niet geeft om indelingen per fontleverancier of ontwerper. Iets anders wat je je kan afvragen is hoelang dit alles gratis blijft. Volgens LinoType blijft het een service. De reden daarvoor is duidelijk: in het programma zit een fontstore ingebakken, waarmee je fonts snel en makkelijk aan kan schaffen. Uiteraard bij LinoType, maar ook bij andere leveranciers. Deze functie is trouwens ook makkelijk te verbergen.

Al met al dus een goede service van LinoType, temeer omdat het programma écht vooral een goed fontbeheerprogramma is en pas daarnaast ook nog de mogelijkheid biedt om iets bij ze te kopen.

linotype•fontexplorerX

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hé bedankt voor de tip! Ik zal het direct downloaden. Groet, Christian Pelk

20/4/06 12:29  

Een reactie posten

<< Home