2.4.06

anthony burrill



Toen ik de posters voor Hans Brinker Budget Hotel (in opdracht voor KesselsKramer) voor het eerst zag, was ik al erg gecharmeerd. Wat een leuke vondst en vooral: wat een leuke uitvoering! De simpelheid en de ironische boodschap komen er erg mooi uit vind ik, vooral door goed gebruik van typografie en simpele illustraties.

Nu, jaren later, was ik benieuwd wat Anthony Burril aan het doen was. Hij heeft duidelijk niet stil gezeten. Naast veel vrij werk (zie afbeeldingen) werkte hij ook voor Diesel, de London Underground en maakte anti-corruptie posters voor Kenia. Hij heeft zelfs al een tentoonstelling in het Tate Modern achter de rug.



Samen met Kip Parker, een programmeur, richt hij Friendchip op. Met hem maakte hij veel sites van muzikanten zoals Kraftwerk, Air en David Holmes. De site van Friendchip is nu nog steeds een hilarische plek met allemaal interactieve, grafische gekkigheidjes. Vooral de Soundbooth is geweldig; een beetje Pong On LSD!

In een interview met ID&A zegt hij op een vraag over zijn computergebruik: 'Computers can't think of ideas, yet. But they can make very seductive imagery that gives the impression of having an idea, some people are fooled by this.'

anthony burrill
friendchip

2 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Very pretty site! Keep working. thnx!
»

17/5/06 12:23  
Anonymous Anoniem said...

Interesting site. Useful information. Bookmarked.
»

17/5/06 12:45  

Een reactie posten

<< Home